Kolorado universiteto (JAV) profesorė Loren Cordain atliko tyrimą, kuriame dalyvavo nuo aknės nekenčiantys paaugliai iš viso pasaulio: ypač papuasai ir inuitai. Ji pastebėjo, kad inuitams aknė pasireiškė tada, kai jie pradėjo valgyti vakarietišką maistą.
Keletas gydytojų pabrėžia faktą, kad šiuolaikinė mityba dažnai sukelia uždegimą ir palaiko aknę skatinančią aplinką. Kalbant apie daugelį kitų patologijų, iš esmės kaltinamas perdirbtas pramoninis maistas ir didelis riebalų, cukraus bei kenksmingų ingredientų kiekis.
Pastaraisiais metais iškilo daugybė klausimų. Ar pienas sukelia aknę? Koks ryšys tarp šokolado ir aknės, glitimo ir aknės, cukraus ir aknės bei sūrio ir aknės? Koks maistas gali padėti išgydyti aknę? Štai ką sako mūsų ekspertė Pénélope Restoy.